News.Department of Veteran Affairs

December 1st, 2018
Department of Veteran Affairs: Gallery image 10 Department of Veteran Affairs: Gallery image 1 Department of Veteran Affairs: Gallery image 2 Department of Veteran Affairs: Gallery image 3 Department of Veteran Affairs: Gallery image 4 Department of Veteran Affairs: Gallery image 5

ARCHITECT.

GHDWOODHEAD

BUILDER.
SHAPE GROUP

LOCATION.
280 ELIZABETH ST SYDNEY

PRODUCTS.
100 SERIES OPERABLE WALL 125 SERIES OPERABLE WALL

Lotus provided the Department of Veteran Affairs (DVA) with operable wall solutions for their Surrey Hills office in Sydney.

PROJECT: Dept of Veteran Affairs – 280 Elizabeth St Sydney

Date: Sept 2017  

Architect: GHDWoodhead (Architect)

Builder: Shape Group (Builder)

Location: 280 Elizabeth St Sydney

Products: 100S/49/CX2 & 125S/53/RX2

 

OVERVIEW

Lotus provided the Department of Veteran Affairs (DVA) with operable wall solutions for their Surrey Hills office in Sydney.

 

THE SCOPE

We were given the task of fitting out the DVA’s conference and small meeting rooms with products that would complement the designer’s vision, yet be adaptable to the needs of the client, including high to critical acoustic requirements.

 

THE SPACE

Directly adjacent to Central railway station in Sydney this A-grade office building has been designed to achieve a 4.5 star NABERS Energy rating, and its interiors are flooded with natural light. The meeting and conference rooms do not have a traditional set up, with smaller break out tables in some spaces, large benches and picnic tables in others, and the requirement to expand smaller rooms into one large space with the use of our products. 

 

THE SOLUTION

We were very pleased with the finished solution for the DVA. Products included the 100 Series Operable Wall, and the 125 Series Operable Wall both with high acoustic ratings in order to meet the client’s needs. Our products complemented the designer’s interior grey/blue colour scheme, as well as the raw brick surrounding buildings that are seen through the windows. In addition, the warmth of the timber slatted ceiling contrasted well with the Lotus products, allowing them to be a feature design of the office space without being overwhelmed by other interior design elements. From a functionality point of view, our products enabled highly flexible and adaptable spaces throughout the business.  

Lotus worked closely with Architect GHDWoodhead and Builder Shape Group to ensure all needs across the client and construction team were met. GHDWoodhead is one of the top ten Australasian architects, and strives to create responsive architectural spaces through intelligent and thoughtful design. An ambition very close to our hearts!  

As specialists in bespoke office fit-outs, we took pride in working with the other project stakeholders to deliver this installation on time and to the highest standard. 

Download case study [PDF]

Share this: