News.NEWS. ORACLE FIT OUT WELLINGTON, NEW ZEALAND

February 22nd, 2019
NEWS. ORACLE FIT OUT WELLINGTON, NEW ZEALAND: Gallery image 10 NEWS. ORACLE FIT OUT WELLINGTON, NEW ZEALAND: Gallery image 1 NEWS. ORACLE FIT OUT WELLINGTON, NEW ZEALAND: Gallery image 2 NEWS. ORACLE FIT OUT WELLINGTON, NEW ZEALAND: Gallery image 3

CLIENT – Oracle

ARCHITECT.  PTID - https://www.ptid.com.au

BUILDER. Alaska Construction -  http://www.alaska.co.nz/

Lotus were recently engaged to provide a sleek and highly functional operable wall solution for Oracle’s new Wellington Head Office.

Oracle name sustainability and social responsibility as two of their core values, therefore it is not surprising that their newly chosen home at Customhouse Quay in Wellington has a 5-star energy efficiency rating.

The health and wellbeing of workers was also a major focus of the development’s design, and the integration of Lotus’ products ensured that the interior scheme complemented this admirable design philosophy.

Scope

As world leaders in I.T and software, Oracle requested a work environment that supported their culture of innovation and their focus on cutting edge technology. It was imperative that the new workplace be both agile and adaptive, with high levels of acoustic performance. The design brief included creating a space with a modern feel using neutral tones and natural wood finishes, and our products needed to complement this aesthetic.

Solution

Lotus 100 Series Opera products were chosen throughout the office to meet the need for a flexible, innovative workspace with low sound transfer between spaces. The 3m high ceilings meant that Lotus needed to manufacture custom-made walls for this project, so that the office had the ability to transform from open plan into smaller workspaces when required.

Oracle’s conference room walls were designed and installed with 100 Series Operable Wall in a fine frame with a centre stacking configuration. These panels provide a high acoustic rating of Rw41- 53 which ensured minimal disruption to the adjacent office space. The walls used in this space feature top sweep seals and bottom retractable seals (operated with a simple push of a button), making it simple to change the configuration of the room. The conference room wall panel also included a magnetic whiteboard, as well as fabrics that assimilated seamlessly with the clean and contoured design of the office area.

The collaboration area consists of the 100 Series Opera system with glass panels and a centre stacking system with a 50mm fine-line frame. These products fulfilled the technical brief and the seamless design of the fine framed walls added to the striking simplicity of the interior. The glass panels in this area maximised natural light transfer between the spaces, which has been proven to improve the wellbeing of workers.

Lotus products assisted in the delivery of a flexible and contemporary office space for Oracle, and we were very happy with the finished results. As specialists in bespoke office fit-outs, we took pride in working with the other project stakeholders to deliver this installation on time and to the highest standard.

Download the case study

Share this: